Squarespace Banner.jpg
 

Pienpanimoita, viskejä, siidereitä ja huippukokkien annoksia Turun VPK:n talolla 8.-9. maaliskuuta 2019

Tervetuloa jo toistamiseen järjestettäville Turku Craft Beer Festivaaleille!

 Maaliskuun 8.-9. päivä Turun VPK:n talo täyttyy pienpanimoista, käsityöläissiidereistä, viskeistä, viinistä ja tietysti herkullisesta ruoasta. Ensimmäisenä vuonna loppuunmyynyt Turku Craft Beer Festival odottaa hyvistä juomista ja ruoasta kiinnostuneen väen täyttävän VPK:n talon jo toistamiseen. 

Festivaalilla esittäytyy tänä vuonna myös ensimmäiset ulkomaiset panimot ruotsalaisen Nordic Kiwi Brewersin sekä virolaisen Kolk Breweryn johdolla. Kotimaisia panimoita ovat mm. Kimito Brewing, Kakola Brewing, Fiskarsin Panimo, Mallassepät, Nilkko Brewing, Rocking Bear Brewers, Linden Brewing, Moose on the Loose, Level Eleven Brewing, Mufloni sekä 25 -vuotis syntymäpäiviään viettävä Teerenpeli

Oluiden pariksi mahtavia ruoka-annoksia tapahtumaan tulee tarjoamaan klassikkoravintola Smör, taidemuseon uudistunut ravintola Café Victor sekä eteläosavaltioiden makuihin erikoistunut Miss Klose BBQ. 

Tapahtumassa järjestetään päivittäin myös useita maisteluita, joissa on mahdollisuus perehtyä oluiden ja viskien maailmaan syvemmin oluentekijöiden ja ammattilaisten johdolla. Ennakkoliput netistä tapahtumaan ovat 12€ ja lippu sisältää upean Spiegalun mini IPA -lasin. Kaikki tasting-liput sisältävät myös sisäänpääsyn tapahtumaan. 

Järjestämme tapahtumassa myös kotiolut -kilpailun. Ensimmäisenä vuonna yli 50 kotioluen tekemisestä innostunutta lähetti oluitaan kilpailuun. Kilpailu oli kovatasoinen ja tiedossamme on ainakin yksi kilpailun resepti, joka valmistettiin myös kaupalliseen jakeluun Kimito Brewingin tiloissa. 

Lippuun kuuluu Spiegelaun mini-IPA -lasi sekä maksukortti tapahtumassa, johon voit ladata kätevästi saldoa jo ennen tapahtumaa. Käyttämättömän saldon saat palautettua itsellesi kätevästi tapahtuman jälkeen Seamchip sovelluksen kautta tai käteisellä itse tapahtumassa.

Infopaketti maksukorteista

MAKSUKORTIT


Tapahtumassa on käytössä SeamChip -maksukortit, jotka jaetaan tapahtumaan saavuttaessa. Korteille ladataan rahaa ja näin nopeutetaan maksamista tapahtuman myyntipisteillä.

RAHAN LATAAMINEN JA SEAMCHIP-SOVELLUS

Voit ladata kortille rahaa tapahtuman latauspisteillä käteisellä tai kortilla, sekä saapumisen yhteydessä. Mikäli olet ostanut ennakkolipun saldolla, saat kortin ostamallasi saldomäärällä saapuessasi tapahtumaan. Rahaa voi myös ladata Seamchip-mobiilisovelluksella tapahtuman aikana. Sovelluksen kautta voi ladata saldoa myös vanhaan korttiin, kunhan se on rekisteröity sovellukseen.

Android ja iOS-laitteille voit ladata sovelluksen, johon rekisteröidytään puhelinnumerolla. Saldon siirtämiseen sovelluksessa, saatat tarvita verkkopankkitunnukset. Seamchip-kortti linkittyy käyttäjätiliin kortin takaa löytyvällä tunnuksella (esimerkki: SC123456). Aplikaatiolla voit ladata rahaa jonottamatta sekä seurata saldoa ja ostohistoriaasi! Rekisteröidyn kortin kadotessa pystytään ladattu arvo siirtämään uuteen korttiin.

Voit myös ladata rahaa jo ennen maksukortin saamista ja vain kytkeä kortin saadessasi sen Seamchip-tiliisi!

KÄYTTÄMÄTTÖMÄN SALDON PALAUTUS

Käyttämätön sado voidaan palauttaa pankkitilillesi tapahtuman päätyttyä tai käteisellä kun poistut tapahtumasta.

Saldon palautus pankkitilille tapahtuu Seamchip -sovelluksessa. Saldon palautus sovelluksessa on auki 10.3 - 17.3, jonka jälkeen palautukset lähtevät tilillesi 18.3. Pankista riippuen, rahojen siirtyminen saattaa kestää joitakin päiviä.

Panimot

Yhteistyössä

Ravintola Smör

Miss Klose BBQ

Cafe Victor

Interbrands

Beverage Partners Finland

Turku Food & Wine Festival

tcb19_instagram4.jpg

Kimito Brewing

Moose on the Loose

Rocking Bear Brewers

Nilkko Brewing

Teerenpeli

Kakola Brewing

Mufloni

Linden Brewing

Nordic Kiwi Brewers (SWE)

Fiskarsin Panimo

Mallasepät

Kolk Brewery (EST)

Level Eleven Brewing

 

Paikka

Turun VPK:n talo
Eskelinkatu 5
20100 Turku

Festivaali

Pe 8.3  16-24
La 9.3 14-24


Liput / Tickets

Voit ostaa lippusi alta ja mikäli lippukauppa ei toimi selaimessasi oikein, voit hankkia liput myös kätevästi vieressä olevan linkin kautta!

If the shop is not working in your browser, you can also get tickets by clicking the tickets button.

 

Tastingit

 
tcb19_instagram5.jpg
 
 

Kimito Brewing - Pelkoja, tarinoita, lainaa ja lupauksia | LA 19.15 - 20.15

Kimito Brewingin muutos 3 vuoden aikana. Tarinoita muutosta uusiin tiloihin ja kaikkea mitä siihen liittynyt. Samalla tietysti puhutaan oluesta, sen teosta ja maistetaan muun muassa erittäin rajoitettua Kimito Brewing/Hiisi Imperial Stouttia!

Rocking Bear Brewers & tynnyrikypsytetyt oluet | LA 16.15 - 17.15

Mitä tynnyrikypsytys tekee oluelle? Minkälaisissa tynnyreissä olutta kypsytetään ja miksi? Tastingissä maistellaan samaa olutta tynnyrikypsytyksellä ja ilman, mukana Rocking Bearin saisonia ja imperial stouttia!

Moose on the Loose - Karkkia ja kaljaa! | PE 19.15 - 20.15

Onko sahti suklaan paras kaveri? Sopiiko vaahtokarkit ja hapan saison yhteen? Mitä tulee kun yhdistää pehmeän brown alen ja kirpeän karamellin? Näihin kysymyksiin ja paljon muuhunkin paneudutaan meidän tastingissä Turku Craft Beer Festivalissa!

Nordic Kiwi Brewers esittäytyy! | LA 14.30 - 15.30

Ruotsalais-Uusi-Seelantilainen Nordic Kiwi Brewers esittäytyy lauantaina klo 14.30! Tastingissä maistetaan viisi NKB:n tuotetta. Tasting pidetään englanniksi Nordic Kiwi Brewersin Kerrynin toimesta. Lue lisää osoitteessa http://nkbrewers.com.

Kakola Brewing Company – Freesit klassikot ja leikkisät uutuudet | PE 16.15-17.15

Millaisia oluita Kakolanmäellä tehdään? Entä millaiset ovat naapurustopanimon suunnitelmat tuleville vuosille? Turun tuoreimman panimon Kakola Brewing Companyn tastingissa maistetaan panimon freesien vakiotuotteiden lisäksi vuoden 2019 lanseeraukset avaava uutuusolut ihka ensimmäistä kertaa.

Teerenpeli 25 vuotta juhlatasting | LA 17.00 - 18.00

Teerenpeli täyttää huimat 25 vuotta ja sen kunniaksi maistatuksessa on erikoiseriä, muun muassa Craft Beer -viikolla julkaistavan 25v juhlaviski. Tule mukaan maistamaan neljännesvuosisataa kotimaista olut- ja viskihistoriaa!

Kolk Brewery (EST) introduction tasting In English | LA 19.00-20.00

Kolk Brewery Virosta saapuu esittelemään oluitaan olutmestarinsa Peeter Kolkin voimin. Luvassa kattaus panimon parhaita tuotteita tekijänsä esittelemänä. Näitä tuotteita ei ole vielä Suomen markkinoilla ja paikkoja tastingiin on rajatusti, joten kannattaa olla ajoissa mukana!

Mallassepät & New England IPA oluet | PE 17.00-18.00

Naantalilainen MallasSepät -panimo sukeltaa tastingissä syvälle voimakkaan humalaisiin NEIPA-tyylin oluisiin. MallasSeppien NEIPAt ovat olleet kysyttyä tavaraa ja syystä, sillä ne ovat raikkaudessaan ja hedelmäisyydessään Suomen huippua.

Rauma vs Varsinais-Suomi! by Linden Brewery | LA 17.45-18.45

Suomen mukavimpiin panimomestareihin kuuluva Mikko Linden ja reittausblogista tuttu Harri Metsäjoki saapuvat oluidensa kanssa Raumalta haastamaan leikkimielisesti Varsinais-Suomen panimot Kakola Brewingin, Kimito Brewingin sekä Mallassepät! Tastingissä mukana kolme olutta Lindenilta ja yhdet oluet jokaiselta haastajalta. Tässä tastingissä kuitenkin voittajia ovat osallistujat, jotka pääsevät maistamaan huikean kattauksen paikallisia oluita Rauman kovimpien olutammattilaisten opastuksella.

Viskimatka Suomesta Amerikkaan | PE 19.00-20.00

Kyröstä Skotlantiin ja Irlannista Yhdysvaltoihin! Neljä maata ja viisi tislettä löytyy kattauksesta, kun Juho Lokka saapuu Turku Craft Beer Festeille maistattamaan Interbrandsin viskitaloja. Tastingissä mukana: Kyrö Rye Single Malt (FIN), Jura Seven Wood Single Malt (S), Dalmore Vintage 2006 Highland Single Malt (S), Teeling Single Grain (IRL), Michter’s Straight Rye (USA).

_MG_3863.jpg
 
 
kotipanokilpailu.jpg
 
 
 

Turku Craft Beer Festivaaleilla järjestetään taas huippusuosituksi osoittautunut kotipanokilpailu kaikille Hombreille aloittelijoista konkareihin! Kilpailussa on tänä vuonna vain yksi sarja (joskin saa lisätä mukaan näytteitä muistakin keitoista arvosteltavaksi) ja tyyliksi on valittu BRUT IPA. Sarja valikoitui mukaan, sillä tyyli on nostamassa suosiotaan sekä tarjoaa haastetta tekijälleen. Brut IPA on kuiva (alle ~7g sokeria) ja pienikuplainen olut, joka vaatii hieman enemmän tekijältään. Viime vuonna paras olut toistettiin myös kaupallisessa mittakaavassa ja mikäli laatu jälleen ylittää odotukset, paras resepti palkitaan myös kaupallisella pullotuksella.

Tuttuun tapaan, Suomen mukavin oluttarvikekauppa Lappo.fi - Premium Beverages tarjoaa sarjan voittajalle Fermentasaurus käymisastian ja siihen eristyshupun ja painesetin. Muut mitalisijoille päässeet saavat 20€ lahjakortit Lappon nettikauppaan. Toivomme kisaan paljon osallistujia, joten postausta saa jakaa kaikille kotikeittämisen fiilistelijöille!

 • Lappo haluaa auttaa kisaajia jo tässä vaiheessa ja alla on pieni lista asioista, joita kannattaa ottaaa huomioon. 

  Tärkeintä on linkin takaa löytyvän entsyymin oikeaoppinen käyttö. https://www.lappo.fi/product/2181/

  Hyvin vaalea mallaspohja, josta jäisi mahdollisimman vähän runkoa olueen. Usein mukana myös riisihiutaleita ja maissihiutaleita jotka entisestään keventävät runkoa.

  Hiivoina suositellaan mahdollisimman ”nälkäisiä” korkean attenuaation kantoja, joissa mahdollisimman puhdas käymisprofiili. Ei haluta hiivasta estereitä, fenoleita taikka muitakaan jälkiä sen työskentelystä. Ehdottomasti suositellaan hiivaravinnetta, koska poikkeavan entsyymimäskäyksen jäljiltä hyvin vähän ravintoaineita hiivaa varten vierteessä.

  Humalapuolella tuntuu olevan eniten variaatioita, eikä mitään tiettyjä tyylejä ole leimautunut Brut-humaliksi. Suosittuja tuntuvat olevan hedelmäiset jenkkilajikkeet ja Nelson Sauvin josta saadaan Sauvignon Blancin tapaisia herukkaisia viinimäisiä aromeja.

  Korkea hiilihappotaso jotta saadaan kuohuviinimäinen vaikutelma.

Ilmoittautuminen kilpailuun viimeistään 1.3.2019. Oluet (vähintään 4 plo - saa lahjoa isommallakin määrällä) voi lähettää postissa tai tuoda tapahtumaan perjantaina 8.3 ennen klo. 18.00! Kaikki osallistujat (2 per tiimi!) pääsevät ilmaiseksi sisään, saavat käteensä maksukortin sekä Spiegelaun mini-IPA -lasin kotiin vietäväksi. Osallistumisen yhteydessä ilmoittakaa panijat, oluen nimi ja lyhyt tarina oluen synnystä. Kuvia panohommista voi laittaa Instagramiin hastagilla #tcbf2019 tai tämän eventin seinälle.

Ilmoittautuminen ja lisäkysymykset kannattaa laittaa joko Facebookissa tai sähköpostilla osoitteeseen info@foodandwineturku.com. Päätuomareina kisassa tulee toimimaan Kimito Brewingin Jonas Sahlberg ja Jaakko Manni Lapposta, mutta tulemme hoitamaan raatiin vielä vähän lisäväriä ennen tapahtumaa!

 

Herrasmiesmäisen järjestysvalvonnan tapahtumassa tuottaa X-Sec.

Screen Shot 2019-03-05 at 16.51.39.png